Aktiviteter

God Jul & Gott Nytt År!

Vi börjar att närma oss jul och vill passar på att tacka för ett mycket gott samarbete under 2021! Tillsammans har vi kämpat med att erbjuda utbildning och vård- och omsorg i världsklass, trotts utmaningar under den rådande pandemin.

Under året har vi genomgått en regional återcertifiering, identifierat våra utmaningar och hinder inom samverkan med hjälp av en förstudie som bidragit till verktyg att utveckla samverkan ytterligare, utbildat handledare, språkombud, hållit en regional yrkestävling samt genomfört olika marknadsföringsinsatser för ökad attraktion och mycket mer, och tar nu sats för att implementera en regional stödstruktur för validering inom vård- och omsorg under 2022. Vidare kommer vi fortsätta arbetet med att verka som en regional stödstruktur för ökad attraktion inom vård- och omsorg, arbetsplatslärande, handledarutbildning och språkstödjande insatser.

Förändring tar tid, men vi tar små steg för att stärka kvaliteten i vård- och omsorgsutbildning och för att verka för stärkt kompetensförsörjning inom vård- och omsorg och hälso- och sjukvård.

Vi ser med tillförsikt fram emot 2022, och tar med oss lärdomar från 2021, som har fått oss alla att ”hålla i och hålla ut”, och inte minst utvecklat vår samverkan, samhandling, flexibilitet och digitala kompetens J.

Med detta vill vi passa på att önska Alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Med vänliga hälsningar

Tora Almquist ordförande VO-College Stockholmsregionen & Aisha Amin regional processledare VO-College Stockholmsregionen