Aktiviteter

Sommarhälsning

Äntligen skiner solen och doften av sommar sprider sig över vårt landskap.
Studenter, avgångselever och studerande har ”sprungit ut” mot nya spännande äventyr, och vi önskar dem all lycka och välgång! Yrkesverksamma medarbetare inom vår samverkan är eller går inom kort på sommarledighet, där vi ges möjlighet till att landa och njuta av sommaren.
Ett år har snart gått sedan regleringen av yrket undersköterska trädde i kraft, vilket vi ser som ett stort steg i rätt riktning! Inom Vård- och omsorgscollege verkar vi för att stärka undersköterskors ställning ytterligare, genom att dagligen verka för stärkt kvalitet i vård- och omsorgsutbildning och stärkt kompetensförsörjning. Frågan blir då kanske, hur gör vi det? Bland annat genom vår lokala, regionala och nationella samverkan och samhandling! Vidare examinerades under 2023 ca 1 700 undersköterskor och ca 220 specialistundersköterskor på någon av våra 23 certifierade skolor i Stockholms län. Vi utbildade även tillsammans ca 370 teg 1-2 handledare, 40 steg 3 handledare och drygt 120 språkombud!
Till hösten skalar vi upp våra insatser ytterligare, för att visa på goda utbildnings och arbetsmöjligheter inom vård- och omsorg, samt hålla och medverka i regionala event för elever, vårdlärare, språkombud, chefer, studie- och yrkesvägledare och mycket mer!
Med en önskan om en riktigt fin och vilsam sommar önskar Vård- och college Stockholmsregionen!
”Jag lägger mig i gräset och vilar mina ben och slutar att fundera i solens gula sken, nån annan kan fundera, nån klokare än jag en sån här varm och vänlig sömnig sommardag när allt är blått och luktar gott och man är fri till trolleri till vad man vill – men låter bli och ligger still…” (Mumintrollets midsommardikt).